HAVALI KAFE HALLERİ


 Türkiye'nin yeni yerden biten mantarı nitelikli kahve mekanları ve starbucks'lar. Gidenlerin az bir kısmı kahve için geri kalanı muhabbet, ortam ve instagram hikayeleri için gidiyor.


Cappuccino, latte, filtre kahve ve americano hava atılamayan içecekler.Eğer sütlü kahve istiyorsanız süt miktarına bağlı olarak flat white veya cortado (latte'ye göre daha fazla espresso içerir) sipariş verebilirsiniz. Flat white adı üstünde düz ince bir krem tabakası olur ve kalp gibi şekiller yapıldığı için havalı olur. Cortado ise İspanya'nın klasiği Flat white ile aynı oranlar ama üstteki kısmı köpük süt olduğu için şekli unutun. Starbucks'taysanız ristretto Bianco flat white ile aynıdır hemen. Bu arada ristretto bianco isterken kendi bardağında olsun (short) deyin ki hava artsın :) biraz daha bilgi için non fat veya laktozsuz süt tercihleri yapılabilir. Bu arada bir içişte bitmesi için flat white olsun tercihiniz az da olsa verdiğim paraya değsin hikayesi. :)



Yazdığım bu blog benim gibi starbucks severlerin adına araştırmış olduğum ve benim de çok bilmediğim havalı haller şeklinde klavyem de yer bulmuştur. Kahveli bol sohbetli günler dilerim...

Yorumlar

Popüler Yayınlar