SOSYAL MEDYA

 Sosyal Medya yaşantımızın büyük bir kısmını oluşturuyor. Sosyal medyadaki fikir akımlarından etkileniyoruz, çeşitli grupların üyesi oluyoruz.Üzüntümüzü, sevincimizi, tepkimizi sosyal medya üzerinden belli ediyoruz.

Somut olarak da soyut olarak da hayatımızın herhangi bir parçasından ziyade büyük bir parçası oldu.10 sene önce sadece belli yaş gruplarında yaygındı şu an ise adeta 7 den 70 e herkesin vazgeçilmezi oldu.

Faydalı mı derseniz, hayat kurtarır. Zararlı mı derseniz, hayata mal olur. Bu yüzden dengeyi iyi ayarlamalıyız.

Dengeyi ayarlayamadığımızda ise depresif, karaktersiz, yalnız ve mutsuz olmaya mahkumuz.Sosyal medyada istediğiniz kişi olabilirsiniz, sadece olmak istediğiniz kişiyi belirlemeniz yeterlidir. Sonrasında insanların ne algılamasını isterseniz o değeri verirsiniz.

Pazarlamada algılanan değer algısını sosyal medyadaki kimlik için doğrudan kullanabilirsiniz.Algılanan değeri yüksek tutmak şu an en popüleri. Bu değeri yüksek tutmak içinde hayali kimlik yaratıyoruz.

Muhteşem Gatsby gibi algılanmak sosyal medya kullanıcılarının nihai hedefi gibi güzel, zengin mutlu,başarılı, beğeni(like) ile beslenen,övgüyle coşan yergi ile de dünyası mahvolan kullanıcılardan bahsediyorum elbette...

Bu yazımda hali hazırda sosyal medya vasıtasıyla kullandığımız blog sayfamızda sosyal medyanın hallerine bizi soktuğu kalıplara, dertlere ve yarattığı avantajlara, dezavantajlara da değinmek istedim.Şu an da bana bu imkanı verip bu yazıyı yazmamı sağlayan da sosyal medya. :)






Yorumlar

Popüler Yayınlar